Alucroms underhållsavdelning målade Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis målningssystem godkänt av Trafikledsverket

28/9/2021

Alucrom Oy har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro i Ristijärvi, Finland med Nor-Maalis bromålningssytem Normastic 405 – Normastic 405 – Normadur 65 HS. Systemet är godkänt av Trafikledsverket.

Alucrom Oy

Alucrom Oy grundades 2015 och är en del av Alucrom AB, grundat 1953. Alucrom AB är en av de största rostskyddsentreprenörerna med verksamhet på flera platser i Sverige, Finland och Polen. Sedan 1996 har Alucrom varit en del av Midroc Europe. Kärnverksamheten erbjuder blästring och avancerade ytbehandling på fasta målningsstationer eller som entreprenader i fält.

Alucrom är nära kunden: De förstår sina kunders behov, vilket alltid är utgångspunkten för tjänsterna. Alucrom är ett innovativt företag och de anpassar sin arbetsprocess för att möta kundens behov. Tack vare innovativa lösningar och många unika produktionsmetoder förmår de att öka produktiviteten och minska kostnaderna.

Alucrom erbjuder sina tjänster inom petrokemisk industri, fordonsindustri, infrastruktur, underhållsmålning och inspektionstjänster. Vid ytbehandling tillhandahåller Alucrom olika blästringstjänster samt industriell målning med olika metoder. Målningssystem finns tillgängliga för alla korrosivitetsklasserna (korrosivitetsklass C1-CX och vid nedsänkning Im 1-Im 3) i enlighet med ISO 12944, EN 1090-2 och NORSOK M-501.

Midroc Alucrom har idag 13 permanenta målarstationer i Sverige, Finland och Polen. Utöver målarstationerna utför Alucrom även rostskyddsmålning på fält, till exempel för broar, tankar, pappersbruk, kraftverk, slussportar, fartyg och kranar.

Alucrom har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis bromålningssytem

Från vänster: Alucroms projektteam Marko Timonen, Esa Parkkila och Pertti Lakkala samt affärsområdeschef Aki Rahnasto.

Kalliokoski järnvägsbro

Kalliokoskis järnvägsbro i Ristijärvi i Finland byggdes i slutet av 1930-talet. I den nedre delen av denna 122 meter långa stålbro finns en väg och ovanför den en järnväg. De tyska soldaterna sprängde bron i september 1944 när de drog sig tillbaka från Finland. Den nuvarande, reparerade bron stod klar 1947.

Alucrom Oy-underhåll målade Kalliokoskis järnvägsbro sommaren 2021. Den totala ytan var 5000 m2. Målningssystem som användes i projektet var Nor-Maalis LIVI B2+-system Normastic 405Normastic 405 – Normadur 65 HS, tot. 310 μm DFT. Systemet är ett av Nor-Maalis målningssystem som godkänts av för Trafikledsverket för stålbroar.

Alucrom Oy har använt Nor-Maalis ytbehandlingsprodukter i Finland sedan företaget grundades 2015.

”Med Nor-Maalis färger gick projektet smidigt. Ytbehandlingsprodukterna levererades, enligt överenskommelse, på plats när de behövdes. När projekten är utlämnade åt vädret är det oerhört viktigt att färgleveranserna kommer i tid. Här har Nor-Maalis tjänst alltid fungerat extremt bra. Dessutom var båda produkterna Normastic 405 och Normadur 65 HS lätta att använda”, säger Aki Rahnasto, affärsområdeschef och Esa Parkkila, projektledare på Alucrom Oy.

Alucrom har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis bromålningssytem

Alucrom har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis bromålningssytem.

SILKO målningssystem godkända av Trafikledsverket för nybyggnad och underhållsmålning

I Finland får endast SILKO-godkända målningssystem användas på Trafikledsverket anläggningar. SILKO 3.351-guide för målningssystem för nykonstruktion och underhåll presenterar klassificeringen av LIVI-målningsssystem som används vid målning av stålkonstruktioner. Dessa beläggningssystem är grupperade enligt Korrosivitetsklasser I SFS-EN ISO 12944-2 (C3 / C5 / Im1 – Im3). Hållbarhetskravet är VH – mycket högt (mer än 25 år).

Trafikledsverket har en separat förteckning över färgtillverkares målningssystem som har ett giltigt godkännande. Du hittar Nor-Maalis godkända målningssystem här.

Alucrom har underhållsmålat Kalliokoski järnvägsbro med Nor-Maalis bromålningssytem

Kalliokoski järnvägsbro.

 

Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

14/6/2024 Normafloor Aqua är en vattenburen epoxifärg från Nor-Maali, CE-märkt och M1-godkänd, lämplig för betonggolv. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Kavamet ökar sin processeffektivitet med investeringar och Normathane 50 FD

13/6/2024 Verkstaden Kavamet har gjort betydande investeringar för att utveckla sin produktion genom att bygga en ny blästringsanläggning och måleriverkstad. Polyuretantäckfärgen Normathane 50 FD, som företaget använder, har också medfört många fördelar i processen.

Lär känna våra medarbetare:

11/6/2024 Nor-Maalis finska försäljningsteam erbjuder expertservice inom industrifärger. Försäljningschef Vesa Kolehmainen leder teamet, som inkluderar Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen och Ilia Stefanov. Teamet betonar samarbete och snabb, högkvalitativ kundservice, som anpassas sig till kundernas föränderliga behov. Nor-Maali värdesätter långvariga kundrelationer som återspeglar ömsesidigt förtroende.

EPD-miljödeklarationer för Nor-Maalis vattenbaserade produkter

6/6/2024 Nor-Maalis vattenbaserade produkter Epocoat Aqua Primer och Norecryl Aqua DTM är nu EPD miljövarudeklaration verifierad. Tidigare har Nor-Maalis produkter redan haft EPD-miljödeklaration för den vattenbaserade Norepox Aqua DTM samt sju lösningsmedelsbaserade färger.

Nor-Maali har beviljats ett ISO 45001-certifikat

4/6/2024 Nor-Maali Oy:s arbetsmiljö- och säkerhetssystem är nu ISO 45001-certifierat. Att Nor-Maali Oy har erhållit ISO 45001-certifikatet är ett konkret bevis på det långsiktiga och effektiva arbete som har bedrivits inom företaget i fråga om arbetsmiljö och säkerhet under flera år.