Effektivare industrimålning med Nor-Maalis halvblanka Normathane 50 FD och Norecryl 50

28/9/2024

Vi presenterar två premiumlösningar från Nor-Maalis produktsortiment som är designade för att förbättra din målningsprocess och ge långvarigt skydd för målade object: Normathane 50 FD och Norecryl 50. Dessa halvblanka färger är lämpliga för en mängd olika applikationer, allmänna stålkonstruktioner, maskineri och utrustning, både inomhus och utomhus. Båda produkterna har sina unika egenskaper.

Normathane 50 FD – Halvblank polyuretantäckfärg för snabb produktion

Om du letar efter en avancerad men ändå pålitlig polyuretantäckfärg är Normathane 50 FD ett säkert val. Denna halvblanka polyuretantäckfärg erbjuder inte bara en snygg finish utan effektiviserar också produktionsprocessen. Med en snabb torktid – hanteringstorr på endast 1,5 timmar vid +23°C – kan målade objekt snabbt hanteras och packas. Produkten är också lämplig för applikationer vid lägre temperaturer och har visat sig vara mycket effektiv under sådana förhållanden. Normathane 50 FD torkar på ett par timmar utan att måleriet behöver värmas upp till 20°C, vilket avsevärt minskar energikostnaderna.

För bästa resultat rekommenderar vi att använda NorECOat FD Primer eller högsolids NorECOat HS Primer som grundfärg tillsammans med Normathane 50 FD, vilket möjliggör målning av ett tvåskiktssystem under ett enda arbetsskift.

Den halvblanka ytan förbättrar inte bara utseendet utan ger också målningsobjektet skydd mot olika påfrestningar. Normathane 50 FD är idealisk för utomhusbruk eftersom den bildar en mycket hård och hållbar yta samt erbjuder utmärkt UV-skydd.

Effektivare industrimålning med halvblanka Normathane 50 FD och Norecryl 50

Normathane 50 FD

Norecryl 50 – Halvblank isocyanatfri akrylenskiktsfärg

Om du vill ha ett isocyanatfritt alternativ för målning, erbjuder den halvblanka Norecryl 50 enskiktsfärgen väderbeständighet som polyuretanfärger, men också utmärkt korrosionsbeständighet. Produkten är lämplig som enskiktsfärg upp till korrosionskategori C5 (C5M: 140 µm DFT). Med Norecryl 50 kan ett korrosionsskyddssystem enligt C5-kategori slutföras på ett enda arbetsskift.

Norecryl 50 korrosionsskydd kan jämföras med epoxifärger, men dess fördel är betydligt bättre väderbeständighet. Produkten erbjuder UV-skydd, vilket gör den lämplig även för objekt som ska användas utomhus.

Norecryl 50 har fått en EPD-miljödeklaration i höst, vilket gör den till ett utmärkt val för målningsprojekt där koldioxidavtrycket behöver tas i beaktande.

Effektivare industrimålning med halvblanka Normathane 50 FD och Norecryl 50

Norecryl 50

Varför skulle jag välja dessa?

Normathane 50 FD:

  • SNABBTORKANDE – SNABBARE PRODUKTIONSPROCESS
  • REPRESENTERAR MODERN POLYURETANFÄRGTEKNOLOGI
  • LÖSNINGSMEDELSSAMMANSÄTTNING FRI FRÅN HAPs – ETT MILJÖVÄNLIGARE FÄRGALTERNATIV
  • TILLSAMMANS MED EN EPOXIGRUNDFÄRG – HÖGKVALITATIVT MÅLNINGSSYSTEM
Effektivare industrimålning med halvblanka Normathane 50 FD och Norecryl 50

Effektivare industrimålning med halvblanka Normathane 50 FD och Norecryl 50.

Norecryl 50:

  • UTMÄRKT KORROSIONSBESTÄNDIGHET – KORROSIONSSKYDDANDE EGENSKAPER JÄMFÖRBARA MED EPOXIER
  • ETT SÄKRARE VAL FÖR ANVÄNDAREN – INNEHÅLLER INGET ISOCYANAT
  • LÅNG BRUKSTID – UNDERLÄTTAR MÅLNINGSPROCESSEN, MINSKAR SVINNET
  • KOSTNADSEFFEKTIV MÅLNING – SNABB MÅLNINGSPROCESS MED HÖGTORRHALTIG ENSKIKTSFÄRG

Lär känna våra medarbetare: Oü Nor-Maalis Aleksandr Radtsenko

28/9/2024 Aleksandr Radtsenko arbetar på Oü Nor-Maali som försäljningschef med ansvar för östra Estland och delar av Tallinns område. Som en del av Oü Nor-Maalis säljteam erbjuder han våra kunder sakkunnig och pålitlig service.

Nor-Maali deltar i Centralhandelskammarens Klimatprogram – koldioxidavtryck beräknat

5/9/2024 Nor-Maali Oy deltar i Centralhandelskammarens Klimatprogram som startade i januari 2024. Nor-Maali är ett av de 218 företag som valts ut till programmet. Nor-Maalis koldioxidavtryck för scope 1 och 2 har beräknats.

Normafloor Aqua – Vattenburen skydd för betongytor

14/6/2024 Normafloor Aqua är en vattenburen epoxifärg från Nor-Maali, CE-märkt och M1-godkänd, lämplig för betonggolv. Normafloor Aqua är ett utmärkt val för golv i offentliga utrymmen, lager, källare, garage, ishallar, fabriker och pappersmaskinhallar.

Kavamet ökar sin processeffektivitet med investeringar och Normathane 50 FD

13/6/2024 Verkstaden Kavamet har gjort betydande investeringar för att utveckla sin produktion genom att bygga en ny blästringsanläggning och måleriverkstad. Polyuretantäckfärgen Normathane 50 FD, som företaget använder, har också medfört många fördelar i processen.

Lär känna våra medarbetare:

11/6/2024 Nor-Maalis finska försäljningsteam erbjuder expertservice inom industrifärger. Försäljningschef Vesa Kolehmainen leder teamet, som inkluderar Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen och Ilia Stefanov. Teamet betonar samarbete och snabb, högkvalitativ kundservice, som anpassas sig till kundernas föränderliga behov. Nor-Maali värdesätter långvariga kundrelationer som återspeglar ömsesidigt förtroende.