Jotacote Universal S120 maailmanlaajuisille markkinoille

23/12/2020

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n, maailman ensimmäisen PSPC-hyväksytyn liuotinvapaan kertamaalin, maailmanlaajuisesti. Tuotetta on jo käytetty Koillis-Aasian ja Länsi-Euroopan johtavilla telakoilla vuodesta 2017 lähtien. Sitä on maalattu 12 toimitettuun sekä kuuteen valmistuvaan alukseen. Lisäksi neljä muuta projektia on varmistettu. Yleispohjamaalina Jotacote Universal S120:stä voidaan käyttää useimmilla alueilla aluksissa ja se on yhteensopiva useimpien pintamaalien, pohjamaalien ja erilaisten shopprimereiden kanssa yksinkertaistaen tuotantoprosessia.

Liuotinvapaa tuote – merkittävä vähennys VOC-päästöihin

Jotacote Universal S120 on liuotinvapaa pohjamaali, jonka VOC-päästöt ovat vain 8 g/L. Maali noudattaa CEPE:n määrittämää liuotinvapaan tuotteen määritelmää. Jotacote Universal S120 vastaa EU:n VOC-liuottimia koskevaa direktiiviä (1999/13) sisältämällä raaka-aineita, joiden kiehumispiste on yli 250 °C.

Laivanrakennuksessa noin 60-70% uudisrakennusprojektin kokonaismaalimäärästä on epoksipohjamaaleja. Liuotinvapaana tuotteena Jotacote Universal S120 voi vähentää merkittävästi VOC- ja CO2-päästöjä. Myös tulipalon riski on huomattavasti pienempi liuotinvapaalla tuotteella.

Kertamaali painolastitankeille – parempi tuotantotehokkuus

Jotacote Universal S120 – liuotinvapaa PSPC-hyväksytty kertamaalijärjestelmä – yksinkertaistaa painolastitankkien maalausta ja säästää aikaa 43%. Jotacote Universal S120 parantaa siis merkittävästi tuotannon tehokkuutta.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Jotacote Universal S120 säästää 43% aikaa painolastitankkien maalauksessa. (https://jotunimages.azureedge.net/images/image/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

CovalloxTM Teknologia – Maksimaalinen suoja korroosiota vastaan

Covallox™ Teknologia on patenttihakemusvaiheessa oleva ensimmäinen laatuaan markkinoilla oleva ratkaisu, joka sisältää kovalenttisia sidoksia tavallisten epoksin vetysidosten lisäksi.

Tyypillisessä epoksimaalissa sähkömagneettiset vetysidokset muodostavat tarvittavan tartunnan maalin ja teräksen välille. Jotun Covallox™ Teknologia vahvistaa tartuntaa kovalenttisilla sidoksilla, jotka ovat kymmenen kertaa vetysidoksia vahvempia. Ajan myötä vesi syrjäyttää tyypillisen epoksimaalin teräksen pinnasta korvaamalla niiden väliset vetysidokset. Tämä johtaisi korroosion leviämiseen maalin alla. Covallox™ Teknologian tapauksessa vesi ei pysty syrjäyttämään kovalenttisia sidoksia, mikä vähentää merkittävästi korroosioriskiä.

Covallox™ Teknologia tarjoaa vertaansa vailla olevan tartunnan alustaan tarjoten kestävyyttä ja korroosionkestoa. Se tarjoaa elinikäistä suojaa aluksille, erityisesti painolastitankeissa, mikä johtaa kustannusetuihin.

Jotun on lanseerannut Jotacote Universal S120:n maailmanlaajuisesti

Covallox™ Teknologian kovalenttiset sidokset lisäävät merkittävästi tartuntaa teräkseen. (https://jotunimages.azureedge.net/images/images/Jotacote%20Universal%20S120%20Brochure_tcm29-226443.pdf)

Jotacote Universal S120 on saatavilla nyt Nor-Maalin kautta Suomessa ja Baltiassa.

Lisätietoja:
marine@nor-maali.fi

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.