Norecryl 50 – Säänkesto ja erinomainen korroosiosuoja samassa tuotteessa – ilman isosyanaattia

9/10/2020

Miten saavuttaa epoksien korroosionestokyky ja polyuretaanien viimeistelty pinta sekä säänkesto maalaussysteemissä, jossa ei haluta käyttää isosyanaatteja? Vastaus kysymykseen on Norecryl 50, isosyanaattivapaa akryylikertamaali.

Polyuretaanimaaleja on yleisesti käytetty pintamaaleina säänkestävyytensä ansiosta. Lisäksi ne osaltaan parantavat korroosionkestoa ja tarjoavat pitkän ylimaalausikkunan itsensä päälle. Polyuretaanimaalit sisältävät kuitenkin Isosyanaatteja, joita osa asiakkaista ei halua käyttää prosesseissaan niiden haitallisuuden takia. Mitä tilalle, jos isosyanaatteja ei haluta käsitellä? Monet polyuretaanien ominaisuudet, kuten säänkesto, ovat todella tärkeitä maalaussysteemeissä. Epoksimaaleilla pystytään saamaan korroosiokestävyyttä, mutta ne haalistuvat auringonvalossa. Miten yhdistää näiden maalityyppien parhaat puolet?

Norecryl 50 näytelevyjä

Pohdittaessa sopivaa vaihtoehtoa isosyanaattivapaaksi vaihtoehdoksi, Nor-Maalin laboratoriopäällikkö Mika Perälän mieleen tulee heti Norecryl 50. Tämä tuote on Nor-Maalin jonkin aikaa sitten lanseeraama kaksikomponenttinen isosyanaattivapaa akryylimaali. Perälä kertoo, että maalissa yhdistyvät epoksien ja polyuretaanimaalien parhaat ominaisuudet: Korroosioestokyky, mekaaninen kestävyys sekä tyylikäs pinta ja säänkesto. Hän korostaa vielä, että Norecryl 50 eroaa monesta muusta maalista nimenomaan loistavilla korroosionesto-ominaisuuksillaan mahdollistaen kestävyyden korroosioluokka C4 kohtalaisessa (medium) jo 140 µm kuivakalvolla. Norecryl 50 on verrattavissa epokseihin korroosiokykynsä puolesta, mutta eroaa niistä säänkestonsa ansiosta. Kun epoksi liituuntuu ja haalistuu auringonvalossa, Norecryl 50 säilyttää kiiltonsa ja värisävynsä. Kohtalaisen säänkestonsa ansiosta Norecryl 50 soveltuu Pohjois- ja Keski-Euroopan sääolosuhteisiin.

Tehokas korroosiosuoja

Norecryl 50 tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon korroosiosuojaksi. Maalin käyttöaika on 3,5 h, mikä on monen polyuretaanimaalin käyttöaikaan verrattuna pitkä. Maalihävikkiä syntyy vähemmän ja maalauskohde tulee valmiiksi yhdellä ruiskutuksella. Jos läpimenoa haluaa nopeuttaa, Norecryl 50:n kuivumista voidaan kiihdyttää korotetulla lämpötilalla. Hiilijalanjälkeä ja kustannuksia pienennettäessä kuivuminen onnistuu kuitenkin hyvin myös huoneen lämpötilassa, läpimenoajan ollessa silloinkin selkeästi nopeampi kuin maalattaessa kahden kerroksen järjestelmällä. Norecryl 50:lle soveltuu tuotemaalaus- sekä teräsrakennekohteisiin.

Ota yhteyttä Nor-Maalin myyntiin, jos haluat kuulla lisää!

Yhteystiedot

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.

MIKSI VALITA NORECRYL 50:

  • Isosyanaattivapaa – turvallisempi valinta käyttäjälle
  • Loistava korroosionkesto – kertamaalina C4 M (140 µm DFT)
  • Kertamaalijärjestelmä – nopeampi läpimeno
  • Pitkä käyttöaika – 3,5 h