Costa Smeraldan pinnassa Nor-maali Oy:n toimittamat maalit

20/12/2019

Meyer Turku lähetti perjantaina 6.12.2019 matkaan viimeisimmän varustamolla valmistuneen loistoristeilijän, Costa Smeraldan. Alus luovutettiin matkalle kohti Barcelonaa, johon matka taittuu maksimissaan 17 solmun nopeudella.


Alus on pinnoitettu Jotunin korkealuokkaisilla laivamaaleilla, joilla varmistetaan suojaus rankoissa merimatkustuksen olosuhteissa. Meyer Turku käyttää Nor-Maali Oy:n toimittamia Jotun-tuotteita muun muassa toimitusvarmuuden, nopeiden toimitusten ja tuotteiden alhaisten VOC-arvojen ansiosta.

Aluksen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys monella osa-alueella. Costa Smeralda on Turun telakan kolmas valmistama LNG-alus, eli aluksen polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua. Polttoaineen käytöstä ei tule päästöinä rikkioksidia eikä pienhiukkasia ja se vähentää huomattavasti typen oksidien ja hiilidioksidin määrää. Energiatehokkuutta on parannettu LED-valaistuksella, sähköjärjestelmään sähköä palauttavilla hisseillä ja aluksen moottorien tuottama lämpö kerätään ja hyödynnetään. Myös aluksen päivittäinen juomavesi tuotetaan merivedestä suolanpoiston avulla.


Lokakuun alussa Costa Smeraldalla tehtiin viikon mittainen merikokeilu lähelle Ruotsin Gotlantia. Merikokeilussa testataan asioita joita telakan omassa altaassa ei ole mahdollista testata, kuten laivan ohjautumista merellä.

Costa Smeraldan sisaralus Costa Toscanan on määrä valmistua Meyer Turun telakalta vuonna 2021.

Costa Smeralda

  • Pituus 337 metriä
  • Leveys 43 metriä
  • 17 kantta
  • 1 628 parvekkeellista hyttiä
  • 11 ravintolaa
  • Kolmen kannen mittainen esiintymisalue ”Colosseo”

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.