Nor-Maali mukana Voikkaan vanhan ratasillan korjauksessa

31/7/2019

Voikkaan ja Kuusaan välinen vanha rautatiesilta on ollut kevyen liikenteen kulkuväylänä 80-luvulta saakka. Huhtikuussa 2019 aloitettu remontti on nyt edennyt hyvää tahtia ja 1/3 sillasta on pinnoitettu Nor-Maalin tuotteilla, LIVI B.1 SILKO-järjestelmän mukaisesti.

Korroosiotyö Korkal vastaa yli 220 metrisen sillan pinnoitustyöstä, jossa maalattavaa pinta-alaa kertyy
yhteensä noin 30 000 m2.

Projektin on määrä valmistua syyskuussa 2019.

SILKO-maalausjärjestelmä LIVI B.1, EPPUR 250/3-FeSa2½ (Sa2)

Normastic 405 AL 100 μm
Normastic 405 100 μm
Normadur HB 50 μm
Yhteensä 250 μm

Projektissa käytetyt tuotteet

Normastic 405 AL on vähäliuotteinen rautakiille- ja alumiinipigmentoitu paksukalvoepoksimaali, joka sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita. Tuotetta suositellaan käytettäväksi teräspintojen pohjamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Normastic 405 AL soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille. Tuotetta voidaan käyttää myös alumiinivärisenä kertamaalina kotelo- ja levyrakenteissa. Maalin yleisimpiä käyttökohteita ovat sillat, paperikoneet, merimerkit sekä laivat. Tuote soveltuu myös makea-ja merivesiupotuskohteisiin.

Normastic 405 on rautakiillepigmentoitu paksukalvoepoksimaali, jota voidaan käyttää pohja- sekä pintamaalina epoksimaalijärjestelmissä rasitusluokissa C2-C5. Tuotetta voidaan käyttää myös kertamaalina kotelo-, palkki- ja levyrakenteissa. Kuten Normastic 405 AL, sisältää kiinteän ruosteen läpi tunkeutuvia lisäaineita ja se soveltuu huoltomaalaukseen kuopparuosteisille ja aiemmin maalatuille pinnoille.  Betonipinnoilla Normastic 405 suositellaan käytettäväksi prosessiteollisuudessa ja kosteissa varasto- ym. sisätiloissa betoniseinien ja -kattojen suojamaalina rasitusluokissa C2-C5.

Normadur HB on puolikiiltävä akryylipolyuretaanipintamaali, joka kovettuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Tuotetta käytetään teräsrakenteiden, laivojen, säiliöiden ja ajoneuvojen pintamaalina epoksi- ja polyuretaanimaaliyhdistelmissä rasitusluokissa C2-C5, kun tavoitellaan hyvää kiillon ja värisävyn säilyvyyttä. Voidaan käyttää myös pohjamaalina polyuretaanimaaliyhdistelmissä, sekä kertamaalina metallipinnoilla rasitusluokassa C2.

Kavamet – Lisää tehokkuutta investoinneilla ja Normathane 50 FD:llä

13/6/2024 Konepaja Kavamet on tehnyt merkittäviä investointeja tuotantonsa kehittämiseksi rakentamalla uuden teräsraepuhaltamon ja maalaamon. Myös yrityksen käyttämä Normathane 50 FD polyuretaanipintamaali on tuonut prosessiin monia hyötyjä.

Normafloor Aqua – betonipintojen vesiohenteinen suojaaja

13/6/2024 Normafloor Aqua on Nor-Maalin vesiohenteinen epoksimaali, CE-merkitty ja M1-hyväksytty ratkaisu betonilattioille. Normafloor Aqua on loistava valinta julkisten tilojen, varastojen, kellareiden, autotallien, jäähallien, tehdaslaitoksien sekä paperikonehallien lattioihin.

Nor-Maalin kotimaan myyntiosasto tarjoaa nopeaa ja ammattitaitoista palvelua

10/6/2024 Nor-Maali Oy:n kotimaan myyntitiimi tarjoaa asiantuntevaa palvelua teollisuusmaalien alalla. Myyntipäällikkö Vesa Kolehmainen johtaa tiimiä, johon kuuluvat Marko Patrikainen, Niko Kallio, Juhani Korajoki, Pasi Hippeläinen ja Ilia Stefanov. Tiimi painottaa yhteistyötä sekä nopeaa ja laadukasta asiakaspalvelua, mukautuen asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Nor-Maali arvostaa pitkäaikaisia asiakassuhteita, jotka heijastavat molemminpuolista luottamusta.

Lisää EPD-ympäristöselosteita Nor-Maalin vesiohenteisille tuotteille

6/6/2024 Nor-Maalin vesiohenteiset tuotteet Epocoat Aqua Primer ja Norecryl Aqua DTM ovat saaneet EPD-ympäristöselosteen. Aikaisemmin Nor-Maalin tuotteista EPD-ympäristöseloste on jo ollut vesiohenteisella Norepox Aqua DTM:llä sekä seitsemällä liuotinohenteisella maalilla.

Nor-Maalille on myönnetty ISO 45001 -sertifikaatti

29/4/2024 Nor-Maali Oy:n työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmä on nyt ISO 45001 -sertifioitu. ISO 45001 -sertifikaatin myöntäminen on konkreettinen osoitus pitkäjänteisestä ja tehokkaasta työstä, jota Nor-Maalissa on tehty vuosien ajan työterveys- ja työturvallisuusasioiden parissa.